Kako izbijeliti zube?

Mnogi ljudi imaju na slikama malo požutjele zube, bilo da se radi o pušačima ili nekom drugom kojem su zubi “prirodno” ili prirodno žuti ili je malo balans bijele poremetio odnos boja, nije bitno. Zube možemo pobijeliti u par brzih i jednostavnih koraka.

Pogledajte gornje zube, relativno su žuti, a možemo ih napraviti potpuno bijelima.

Prvo selektiramo zube. Dovoljna će biti gruba selekcija sa Magic wandom. Ako radite zube za plakat, možete selektirati i precizno, ali sasvim je dobra i grublja selekcija pošto su rubovi zuba ionako u sjeni i ne vidi se žuta nijansa. Magic wand namjestite tolerance na nekih 20, a potpomognite se i drugim alatima kao što je polygonal lasso da selektirate do kraja (i držite pritisnut Shift da odabrane dijelove dodajete selekciji, a Alt da oduzimate ako vam malo pobjegne):

Evo, sad su zubi selektirani:

Zatim odaberite Hue/Saturation iz Image – Adjustment izbornika (Ctrl+U). Iz izbornika odaberete žuti boju i podešavate klizače za Saturation i Brightness po potrebi (smanjujete zasićenost žute). Ako se poigrate sa Hue klizačem, vidjet ćete da možete promijeniti boju selekcije pa to možete upotrijebiti za specijalne efekte.

I evo, zubi su totalno bijeli kada ih usporedimo sa početnom slikom:

Prije

Poslije

Eto, jedna brzinska lekcija za danas. Danas je Prvi Maj, praznik rada, idite negdje zaroštiljati sa društvom i ostavite se računala za dan-dva.

Tagovi: ,

4 odgovora na "Kako izbijeliti zube?"

  • petra says:
  • Tom says:
  • petra says:
  • tom says:
Ostavi komentar

/a