Kako napraviti glamour look u Phostoshopu

Evo jednog laganog tutoriala za Photoshop, a opet rezultat dobiven ovom tehnikom je vrlo efektan. Svi ste vidjeli glamurozni look neke djevojke, pogotovo po naslovnicama časopisa, plakatima i sličnim mjestima. Njeno lice kao da sjaji. Uglavnom, evo slike prije i poslije:

Glamor look tutorial kuzam.net Vidite da je lice sjajnije, bolje izgleda, a i neke nepravilnosti su nestale, a i pozadina izgleda bolje.

Kako ovo napraviti? Prilično jednostavno. Korak prvi je da otvorite sliku u Photoshopu (ma da…) i duplirate background layer:

Glamor look tutorial kuzam.net

Zatim odaberete Filter – Blur – Gaussian Blur:

Glamor look tutorial kuzam.net

Odaberite vrijednost između 20 i 30, ja obično izaberem 24 ili 28. Evo, sada bi trebali vidjeti nešto ovakvo:

Glamor look tutorial kuzam.net

Sada je slika vrlo mutna, no ne brinite, to će brzo proći… Sada iz Layers palete umjesto Normal izaberite Overlay:

Glamor look tutorial kuzam.net

Možete se i ovdje malo poigrati pa umjesto Overlay izaberite Screen ili Soft light, to ovisi o vama, slici koju obrađujete i namjeni. Isto tako se možete malo pograti opcijom Opacity koja je na istom panelu pa dozirati koliko jako želite da se efekt vidi. Tu sada namještajte dok ne dobijete željeni rezultat tamo gdje želite da se efekt pokazuje, područja na kojima ne želite efekt, zanemarite. Sada ćete i vidjeti zašto:

Glamor look tutorial kuzam.net Dodajte masku radnom layeru – nalazi se na dnu Layer palete – Add vector mask http://levitrakamagra.com/.

Glamor look tutorial kuzam.net

Odaberite Brush tool (možete samo stisnuti tipku B). Sada vam je selektirana maska i automatski vam je odabrana crna boja. Brush hardness stavite negdje na pola. Počnite “šarati” preko područja za koje ne želite da ima glamurozni efekt. Ja sam se odlučio samo za šešir, ali o vama ovisi što ćete vi zadržati. Jako puno fotografija se obrađuje tako da je taj efekt samo na koži tako da se doima da koža sjaji, no ako želite nekakav sneni izgled slike, onda ćete ostaviti i odjeću i kosu.  Isto tako oči i zubi se često vraćaju na original izgled.

Na maski na Layer paleti vidjet ćete crno tamo gdje ste obojali. Ovim isključujete vidljivost gornjeg Layera na tom području. Ako bojite bijelom bojom, tada otkrivate taj dio Layera:

Glamor look tutorial 8Kako vidite, ja sam obojao samo šešir, no o vama ovisi što ćete odabrati na vašoj fotografiji, poigrajte se, napravite nekoliko verzija dok se ne odlučite za pravu.

I evo konačnog rezultata:

Glamor look tutorial kuzam.net

I ovdje gdje sam vratio na staro i kosu i odjeću, oči i zube (što se ovog tiče, morat ćete se malo potruditi i precizno obojati masku, što ja nisam baš precizno odradio namjerno tako da se na rubovima vidi razlika). Poslije ovoga bi bilo korisno napraviti još i korekturu boja, hue i saturation, ali to je priča za drugi put.

Glamor look tutorial kuzam.net

Tagovi: , ,

Ostavi komentar

/a