Kako se riješiti prištića i bora 2

Evo, u prošlom postu smo riješili Željku nekolicine sitnih madežića, sada imamo posla sa Savkom koja bi htjela da joj se ne vide kanalići od smijanja sa strane usta. Tehnika je ista, samo moramo biti malo pažljiviji i imati više strpljenja pošto se radi o većoj površini od malog madeža.

Eh, da je Austin Powers imao Photoshop u onom filmu, ne bismo gledali onaj užasni madež na onom liku cijeli film…

Evo početne slike. Ne, nije fotošopirana prije, ona zbilja može tako namjestiti oči:

Kao i prije, koristimo Patch tool:

Malo se potrudimo da nađemo slično područje. Zapravo se Photoshop ovdje pokazuje u svojoj punoj snazi. Mi zapravo odabiremo slično područje, ali on radi tonske prijelaze i nevjerovatno je precizan, tek kod velikih područja koje imaju dosta različitih tonova (kao jamica na drugoj strani lica), morao sam dva puta ponavljati patch.

Evo rezultata nakon Patch toola za jamice i par madeža i Spot healing toola:

U paleti sa Patch toolom i Spot healing toolom imamo još dva alata – Healing brush tool koji radi na principu kao i Clone stamp tool, samo “gađa” prijelaze. Patch tool je nešto zgodniji za upotrebu jer možemo preciznije odrediti područje koje obrađujemo i lakše vučemo na područje koje upotrijebljavamo kao uzorak. Zato nisam posebno obrađivao i ovaj alat, ali vi se svakako poigrajte s njime i vidjet ćete kakve rezultate daje.

Red eye tool radi svoj posao solidno, ali meni je draža ručna tehnika jer imamo veću kontrolu, možemo odrediti točnu originalnu boju očiju, ali ako uređujemo samo sliku koja će se razviti na 10×15 formatu ili za neku 500×350 pixela na internetu onda će i taj alat sasvim dobro odraditi svoj posao.

Kako se riješiti prištića i bora 1Kako napraviti glamour look

Tagovi: ,

Ostavi komentar

/a